Incassoadvocaat

Wanneer debiteuren weigeren te betalen, kunnen ze een gevaar vormen voor de organisatie. Swart Advocaten is onder andere gespecialiseerd in het innen van onbetaald gebleven vorderingen.

Onze incassoadvocaat is meer dan uw incassobureau in Almere

Voor het onder controle krijgen van uw debiteuren, heeft u een incassoadvocaat nodig. Wanneer debiteuren weigeren te betalen, kunnen ze namelijk een gevaar vormen voor de organisatie. Swart Advocaten is gespecialiseerd in het innen van onbetaald gebleven vorderingen. Maar wat is nou het verschil tussen een incassoadvocaat en een incassobureau? Het grote verschil zit hem in de bevoegdheid van een advocaat. Deze heeft namelijk veel meer mogelijkheden dan een incassobureau.

Die bevoegdheid laten we zien door zo mogelijk al beslag te leggen, voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Op die manier zorgen we ervoor dat vermogensbestanddelen worden veiliggesteld, bankrekeningen worden bevroren en we kunnen voorkomen dat onroerende zaken worden verkocht.

Wat doet een incassoadvocaat en hoe kan hij ondersteunen?

Een specialisatie uitvoeren in het incasseren van openstaande vorderingen, dát is wat een incassoadvocaat doet. Wij hebben de speciale bevoegdheid om dit namens u te mogen ondernemen. Het liefst zonder tussenkomst van de rechter.

Hoe wij ondersteunen? We bieden gepast juridisch advies en zorgen ervoor dat uitgebleven betalingen zo snel mogelijk, al dan niet direct, aan u worden voldaan. Snel resultaat is namelijk ons doel. Daar waar gerechtsdeurwaarders en incassobureaus slechts geringe middelen kunnen inzetten, schakelen wij snel met forse, doch gepaste druk richting uw debiteuren.

Uw contracten en algemene voorwaarden op orde!

Om veel gedoe te voorkomen is het verstandig om uw contracten en algemene voorwaarden regelmatig goed te laten controleren door een incassoadvocaat. Zo kunnen wij u als incassoadvocaat ook uitstekend begeleiden in het opstellen van deze contracten en voorwaarden. We bekijken deze zeer gedetailleerd en zorgen ervoor dat uw contracten zuiver-, juridisch kloppend- en in uw voordeel opgemaakt worden.

Hoeveel kost een incasso namens onze incassoadvocaat?

Voor het innen van de vordering werken wij met vaste, eerlijke bedragen die slechts op een klein percentage van het bedrag uitkomen. In deze wordt gewerkt volgens de Wet Incassokosten. Wanneer we niets voor u incasseren, betaalt u ons niets. Wordt er wel geïncasseerd door ons, dan betaalt u ons kleine percentages van het geïncasseerde bedrag volgens de maatstaven van de Wet Incassokosten.

Daarnaast beschrijft de Wet Incassokosten dat naarmate de vordering hoger wordt, het percentage aan incassokosten lager wordt. Deze zogeheten staffel staat beschreven volgens de Wet en verloopt dus volgens een eerlijk proces.

Procederen met uitgang van relatiebehoud

Zoals voor bijna iedere ondernemer geldt: een duurzame relatie met uw klanten is van groot belang. Niet alleen voor een gezonde cashflow, maar ook voor uw reputatie. Wij streven als incassoadvocaat dan ook altijd naar het behoud van een gezonde relatie met uw debiteuren. Hoewel wij er alles aan zullen doen om uw vordering betaald te krijgen, zetten wij hier wel redelijke stappen in die staan voor het behoud van uw relatie.

Uw incassoadvocaat adviseert daadkrachtig

Mocht u dit wensen, kunnen wij u ook uitstekend adviseren over het inrichten van uw debiteurenbeheer. Zo kunt u in de toekomst eventuele incasso’s beter voorkomen en worden uw facturen wellicht sneller betaald. Dit zorgt voor een meer constante cashflow en meer zekerheid. Al vele bedrijven zijn u voorgegaan en wij helpen u graag naar een zekere toekomst met een betrouwbare liquiditeit.

Wat zijn de voordelen van een incassoadvocaat ten opzichte van een incassobureau?

  • Onze incassoadvocaat is bevoegd om te procederen boven bedragen van €25.000, een incassobureau is hiertoe niet bevoegd
  • Onze incassoadvocaat is internationaal gekwalificeerd
  • Onze incassoadvocaat mag wél beslagleggen, daar een incassobureau dit niet mag
  • Onze incassoadvocaat mag een faillissementsaanvraag indienen, een incassobureau niet

Wat mag u nog meer van onze incassoadvocaat verwachten?

Altijd een gepast advies
Als incassoadvocaat is het ons doel om u altijd deskundig te adviseren over feitelijke zaken die spelen. Zo ook over uw debiteurenbeheer, crediteurenbeheer en over uw contracten en algemene voorwaarden. Wanneer er een incasso loopt, zullen wij deze in eerste instantie altijd proberen te vorderen zonder dat er een gerechtelijke procedure gestart hoeft te worden. Zodra een debiteur de tussenkomst van een incassoadvocaat opmerkt, wordt er in de meeste gevallen namelijk direct betaald.

Wanneer dit niet het geval is, zullen wij starten met een gerechtelijke incassoprocedure. Dit doen we uiteraard alleen in overleg met u.

Zorgvuldig, maar doeltreffend incasseren
De tussenkomst van een incassoadvocaat zorgt in de meeste gevallen voor een succesvolle incassering van de vordering. Dit is dan ook de eerste stap die wij zullen zetten in het proces. We maken de debiteur duidelijk dat wij verdere maatregelen zullen treffen om de vordering alsnog te kunnen innen. Denk aan beslaglegging, het aanvragen van faillissement of een gerechtelijke procedure.

U bent nooit de gedupeerde partij
Wanneer wij een incassoprocedure voor u starten, zult u er altijd van uit kunnen gaan dat uw vordering voldaan wordt. Wij zorgen ervoor dat u het geld ontvangt waar u recht op heeft.

Wij helpen u ook binnen deze rechtsgebieden

Naast het incassorecht kunnen wij u ook uitstekend adviseren over aangrenzende- en overige rechtsgebieden. Namelijk;

Incassoadvocaat inschakelen voor uw onderneming

Een incassoadvocaat inschakelen is zeer verstandig als u wilt voorkomen dat het geschil verder betrekking krijgt op uw organisatie. Swart Advocaten geeft u graag juridisch advies over de mogelijkheden voor het vorderen van de achtergebleven betaling. Mocht het voorkomen dat er geen vermogen meer te vinden is waar we beslag op kunnen leggen, dan bekijken we altijd de mogelijkheid om een bestuurder van een bv persoonlijk aan te spreken. Op die manier voorkomen we dat vermogen wordt verscholen in de administratie en kunt u ook de persoon in kwestie aanspreken.

Met het inschakelen van een incassoadvocaat heeft u hierdoor meer kans van slagen, omdat een incassobureau veel meer stappen moet zetten voor hetzelfde resultaat. Door die vertraging in het proces kunt u vorderingen mislopen en zelf problemen krijgen binnen de organisatie. Het is ons doel om dat te voorkomen.

Uw incassoadvocaat voor afhandeling debiteuren

Het uitblijven van betalingen kan niet alleen een risico voor de onderneming betekenen. Ook voor uzelf geeft het geldzorgen en extra kosten om het alsnog te vorderen. Deze kunt u tevens verhalen op de wederpartij. Het is in dit geval belangrijk dat u stappen onderneemt met een bevlogen incassoadvocaat met een brede expertise in dit vakgebied.

Neem vandaag nog contact op met uw incassoadvocaat bij Swart!

Heeft u te maken met achterstallige betalingen en komt u er met de debiteur niet meer uit? Neem dan direct contact op met Swart Advocaten. Wij bieden u de beste incassoadvocaat van Nederland die u helpt bij alle facetten die nodig zijn om toch succesvol uw betalingen te vorderen.

FAQ