Incassokosten

Wat zijn incassokosten en waar bestaan ze uit?

Uit goed vertrouwen gaat u er natuurlijk vanuit dat de facturen die u stuurt ook netjes betaald worden. Helaas kan het voorkomen dat er zelfs na meerdere aanmaningen geen gehoor komt van de wederpartij. In dat geval moet u als schuldeiser kosten maken om uw geld alsnog te krijgen: incassokosten. In sommige gevallen kunt u deze kosten verhalen op de wederpartij. In welke gevallen dat is en wat erbij komt kijken leest u in dit artikel.

Welke incassokosten mogen in rekening gebracht worden?

Om te voorkomen dat incassokosten veel te hoog oplopen en ten onrechte bij de wederpartij worden verhaald, zijn er regels opgesteld. Toch is er wel een verschil tussen consumenten of bedrijven, maar daar geven we u graag persoonlijk advies over tijdens de inzage. Het minimum aan incassokosten is €40,- en daar kan ook niet vanaf geweken worden, maar er is ook een maximum van €6775,-. Afhankelijk van de niet betaalde factuur kunnen de incassokosten in rekening worden gebracht bij de schuldenaar.

Wanneer hoeft u de incassokosten niet te betalen?

Wanneer de incassokosten volgens u onterecht in rekening zijn gebracht, heeft u een advocaat nodig die het incassorecht beheerst. De incassokosten kunnen alleen in rekening worden gebracht wanneer de situatie aan een aantal vereisten voldoet. Zo dient de aanmaning tijdig te zijn verstuurd met daarin een duidelijke toelichting voor de kosten. Gebeurt dit niet, dan kunnen de incassokosten ook niet verhaald worden.

Onze advocaten weten precies waar ze naar moeten kijken en helpen u graag bij het vaststellen van de incassokosten. Wilt u graag persoonlijk advies van een professional? Neem gerust contact op.