mr. U. ELLIAN

mr. U. ELLIAN

Advocaat

Over mr. U. ELLIAN

Ulysse Ellian is in 2011 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de hoofdrichting privaatrecht. Na zijn studie is Ulysse Ellian ruim 2,5 jaar werkzaam geweest als docent-onderzoeker aan de afdeling Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit. Aldaar doceerde hij de vakken Inleiding Verbintenissenrecht, Contractenrecht, Verdieping Contractenrecht en Aanbestedingsrecht. Naar het aanbestedingsrecht heeft Ulysse Ellian tevens onderzoek gedaan en een wetenschappelijke publicatie geschreven. Tijdens zijn docentschap heeft Ulysse Ellian een onderwijsprijs gewonnen. Ulysse Ellian heeft ook PAO-cursussen gegeven voor de VU Law Academy.

Van maart 2014 tot en met oktober 2015 heeft Ulysse Ellian in de Tweede Kamer der Staten-Generaal gewerkt als jurist-onderzoeker voor de parlementaire enquête Fyra. Daar heeft hij zich onder andere bezig gehouden met de aanbesteding en uitvoering van de concessie voor het vervoer over de HSL-Zuid en de aanbesteding en  levering van het rollend materieel alsmede de politieke besluitvorming ten aanzien van deze onderwerpen.

Op dit moment is Ulysse Ellian naast zijn werkzaamheden als advocaat, tevens actief in de Almeerse politiek. Ulysse Ellian behartigt de belangen van zowel particulieren als bedrijven en houdt zich in zowel een advies- als procespraktijk voornamelijk bezig met het contracten- en aansprakelijkheidsrecht, goederenrecht, incasso-, beslag- en executierecht, alsmede met overige geschillen in het algemene verbintenissenrecht.

Ulysse Ellian is sinds augustus 2016 werkzaam bij Swart Advocaten Almere. Hij is gespecialiseerd in het verbintenissenrecht en contractenrecht.