Juridisch advies

Juridisch advies inwinnen bij professionals

Juridisch advies is het geven van een professioneel of formeel oordeel over de inhoud of de procedure van de wet met betrekking tot uw bepaalde situatie. Dit is de eerste stap wanneer u in een (zakelijk) conflict terecht bent gekomen en graag professioneel advies wilt inwinnen. Idealiter wint u juridisch advies in wanneer de betrokkenen nog op goede voet met elkaar communiceren. In dat geval kan een bedrijfsjurist namelijk als mediator optreden. Dat voorkomt dat het conflict escaleert en er meer kosten moeten worden gemaakt voor advocaten. Daarnaast is het in ieders voordeel wanneer een conflict niet wordt uitgetrokken tot lang traject, maar dat alle betrokkenen zo spoedig mogelijk verder kunnen. Bij Swart Advocaten krijgt u altijd een eerlijk oordeel en we kijken daarnaast direct naar de mogelijkheden voor een vervolg. Wij vertellen u graag meer over de werkwijze en hoe we hier vorm aan geven.

De kracht van juridisch advies

We zeggen niet voor niets dat het belangrijk is dat een bedrijfsjurist op tijd ingeschakeld wordt. Indien een geschil voor dusdanig veel onrust zorgt, is het allereerst prioriteit om de juiste mensen om tafel te krijgen. Waar ligt het probleem en is er niet een manier waarop het opgelost kan worden buiten de rechtszaal? Zodra het eenmaal een juridisch proces wordt komt er namelijk nog veel meer bij kijken. Alle betrokkenen hebben een advocaat nodig, iedereen moet een dossier opbouwen en vervolgens moet het hele proces en de (eventuele) rechtszaak nog voorbereid worden. Voor iedereen is dat vaak een stressvolle periode, terwijl het ook zonder al die kosten wellicht al opgelost had kunnen worden. Wanneer u juridisch advies inwint wordt de situatie opnieuw beoordeeld en zien we vaak dat er een schikking tussen de partijen mogelijk is voor het escaleert. Dat voorkomt enorm veel kosten en bovenal een lang en stressvol proces. Anderzijds kan het ook zijn dat de bedrijfsjurist ziet dat u onrecht wordt aangedaan en dat er wel per direct juridische stappen nodig zijn. In dat geval is het fijn om meteen iemand aan uw zijde te hebben die weet welke stappen dat zijn en wat uw gewin daarmee is.

Juridisch adviesbureau Almere

Wanneer een geschil plaatsvindt, is het niet altijd nodig om het tot een rechtszaak te laten komen. De bedoeling is om het voor alle partijen zo optimaal mogelijk te kunnen afronden. Wanneer het tot een rechtszaak komt, wordt er een derde partij (de rechter) bijgehaald en vanaf dat moment bepaalt iemand anders wat de uitkomst gaat worden. Om vooraf te weten waar u aan begint en wat de kansen en mogelijkheden zijn, is het verstandig juridisch advies in te winnen bij ervaren advocaten. Swart Advocaten Almere is tevens een juridisch adviesbureau waar u zich kunt laten adviseren over alles omtrent de verschillende soorten recht. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere arbeidsrechthuurrechtvastgoedrecht en sociaal zekerheidsrecht. Afhankelijk van uw situatie zorgen we ervoor dat u een specialist te spreken krijgt van uw vakgebied. Deze specialist neemt uw situatie door aan de hand van uw verhaal en eventuele bewijzen en kan u dan direct al vertellen wat ervoor nodig is om voor u een sterk dossier te bouwen. Vervolgens bespreken we samen met u de mogelijkheden voor een zo soepel mogelijk verloop.

Persoonlijk juridisch advies inwinnen in Almere

Bij Swart Advocaten vinden we het belangrijk dat iedereen op een persoonlijke manier wordt benaderd. Het recht is een abstract vak dat voor velen lastig te begrijpen is; des te meer reden om u helemaal mee te nemen in de processen. Alleen wanneer u precies begrijpt wat er gebeurt, kunt u namelijk de juiste beslissing nemen en daar helpen we u graag bij. Juridisch advies is in veel gevallen de eerste stap naar een mogelijk proces, dus u moet goed weten waar u aan begint en alle mogelijkheden kennen. Onze adviseurs zijn ervaren in een eigen rechtsgebied, maar ook in het begeleiden en ondersteunen van de eisers. Met een kantoor in het centrum van Almere zijn we altijd bereikbaar voor uw vragen. Onze locatie is centraal en daardoor kunnen we onze cliënten door het hele land helpen. We staan graag voor u klaar!

De achtergrond van Swart Advocaten

Swart Advocaten is een handelsnaam van meerdere advocatenpraktijken. Aan het hoofd staat Barry Swart. Afgestudeerd in privaatrecht, waarbij Swart ook nog een master in strafrecht heeft behaald. Ze werken samen met verschillende ondernemingen en onderhouden daarnaast ook banden met advocaten buiten het ondernemingsrecht. Zo kunnen we te allen tijde de juiste bijstand en kennis bieden om u zo snel mogelijk in de gewenste situatie te krijgen. Heeft u dus eigenlijk een vraag op het gebied van een ander recht, of weet u überhaupt niet zeker om welk recht het gaat? Neem gerust contact op en we helpen u graag verder met het vinden van de juiste advocaat voor uw conflict!

Juridisch adviseur inschakelen

Bent u in een situatie terechtgekomen waarbij u juridisch advies nodig heeft? Swart Advocaten heeft een team van specialisten dat u graag helpt bij het maken van de beste keuze. Wij staan u bij gedurende het proces en indien nodig hebben we advocaten voor u klaar staan die het over kunnen nemen. Persoonlijk advies en begeleiding van professionals brengt u het verst. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op en we helpen u graag verder! Bel naar 036-760 18 48 of stuur een email naar info@swartlaw.nl.