Faillissement aanvragen

Waarom moet u faillissement aanvragen?

U hoopt natuurlijk dat het niet zo ver hoeft te komen en dat u lang kunt genieten van het ondernemerschap. Helaas kan het voorkomen dat de situatie alleen nog maar leidt tot een faillissement. Er zijn vaak wel mogelijkheden tot bijvoorbeeld een doorstart, maar in dit artikel gaan we het hebben over het verloop van een faillissement. Bent u niet meer in staat om personeel of de rekeningen te betalen en is er geen uitzicht meer op inkomsten? Dan zit er niets anders op dan een faillissement aan te vragen.

Wanneer en hoe moet u faillissement aanvragen?

De tijd om faillissement aan te vragen gaat niet van het een op het andere moment. Vaak gaat het al maanden tot zelfs jaren bergafwaarts en blijven de kosten zich opstapelen. Wanneer de rekeningen en het personeel niet meer betaald kunnen worden is er geen andere optie meer dan faillissement. Dit kunt u alleen aanvragen bij de rechtbank onder begeleiding van een advocaat. De rechtbank beoordeelt vervolgens of er voldaan is aan de wettelijke vereisten voor faillietverklaring.

Faillissement: wat te doen als werknemer?

Heeft u als werknemer te maken gekregen met het faillissement van uw werkgever? Dan heeft u recht op een uitkering van het UWV. Hoe deze procedure precies in zijn werk gaat en waar u en de organisatie aan moeten voldoen leggen we u graag persoonlijk uit. We nemen dan direct uw situatie door om te werken aan een passende oplossing. Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag verder.