Advocaat ondernemingsrecht

De beste advocaat ondernemingsrecht

Het geheel van wetten, regels, voorschriften en praktijken die betrekking hebben op de oprichting en werking van uw onderneming wordt het ondernemingsrecht genoemd. In welke mate bent u persoonlijk aansprakelijk als uw onderneming onverhoopt in slecht weer terecht komt? Dit is vastgesteld in het ondernemingsrecht van de door u gekozen ondernemingsvorm. Het begint dus allemaal met het kiezen van de juiste ondernemingsvorm voor uw bedrijf. Swart Advocaten heeft de beste advocaat in ondernemingsrecht en kan u helpen bij het maken van een goede keuze. Bent u nog niet bekend met de verschillende ondernemingsvormen en de voor- en nadelen daarvan? Dan raden we u zeker aan om eerst contact op te nemen met een advocaat ondernemingsrecht. Deze kan u adviseren in de rechtsvorm die voor u het best is. Daarnaast kunnen meteen de juiste overeenkomsten worden opgesteld, zodat u, in het geval van een conflict, altijd rechtmatig wordt behandeld en in uw recht staat. Dat maakt het voor de advocaat makkelijker wanneer het daadwerkelijk zo ver komt.

Wat houdt ondernemingsrecht precies in?

Zoals gezegd omvat het ondernemingsrecht alle wetten, regels en voorschriften voor een onderneming. Er zijn verschillende soorten rechtsvormen voor een onderneming. Denk aan een besloten vennootschap, een holding, vennootschap onder firma, stichting, naamloze vennootschap en de eenmanszaak. De meest gekozen rechtsvorm is de eenmanszaak, maar wanneer het aankomt op ondernemingsrechtszaken hebben we vaak te maken met besloten vennootschappen (de bv). Met een bv zijn er namelijk aandeelhouders en bestuurders. Het kan voorkomen dat u een bv voor uzelf heeft, maar de conflicten vinden vaak plaats in de bv’s waar er meerdere aandeelhouders en bestuurders zijn. Wanneer hier vooraf geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over de besluitvorming, kan het escaleren wanneer de bestuurders het niet eens zijn. In dat geval is het nodig een advocaat ondernemingsrecht in te schakelen.

Conflicthantering binnen ondernemingsrecht

Heeft u binnen uw onderneming te maken gekregen met een conflict? Dan is het belangrijk hier snel naar te handelen, voordat het mogelijk schade oplevert voor het bedrijf. Conflicten ontstaan door eindeloos veel manieren. Denk aan onbehoorlijk bestuur. Bijvoorbeeld wanneer blijkt dat een van de bestuurders klanten bewust naar een andere onderneming overhevelt en zo omzet wegneemt uit de onderneming. Of bijvoorbeeld wanneer een bestuurder zijn of haar verantwoordelijkheden niet nakomt door nalatigheid. Allemaal vervelende situaties die een onderneming in gevaar brengen en waar snel naar gehandeld moet worden. Het kan snel een lang proces worden wanneer er continue over en weer gemaild wordt, zonder uitkomst. Om snel tot een oplossing te komen is het belangrijk dat de advocaat ondernemingsrecht wordt ingeschakeld. Deze kan optreden als mediator wanneer er nog een opening is voor een gezamenlijke oplossing. Wanneer dat niet meer het geval is zullen alle betrokkenen een eigen advocaat ondernemingsrecht moeten nemen om hun eigen zaak samen te stellen. Wij adviseren u in de mogelijkheden en wat voor u de beste optie zou zijn. Daar gaan we vervolgens naar handelen om het conflict zo snel mogelijk op te lossen in uw voordeel.

Wat doet een advocaat ondernemingsrecht?

Onze advocaat ondernemingsrecht help u bij het nemen van de juiste beslissingen. Er zijn verschillende ondernemingsvormen met elk zijn eigen voor- en nadelen. Bij Swart Advocaten zijn we volledig op de hoogte van alle ondernemingsvormen. Hierdoor kunnen we u voorzien van het juiste advies en alle opties onderbouwen met voor- en nadelen. Wij zorgen ervoor dat u op wettelijk gebied de beste keuzes maakt door u zoveel mogelijk te adviseren én te helpen. Allereerst kijken we naar de statuten van de onderneming en de eventuele overeenkomsten die daar nog bij zijn getekend. Hierin is te zien wat de grondslag van alle afspraken is en in hoeverre dat gevolgen heeft voor de huidige conflictsituatie. Om onbehoorlijk bestuur, nalatigheid of wanbeleid aan te tonen moeten we duiken in de overeenkomsten om te zien wat er wel en niet mogelijk is. Na het onderzoek zullen we samen met u gaan zitten om te bespreken wat de vervolgstappen zouden zijn.

Swart advocaten: uw beste advocaat ondernemingsrecht

De beste advocaat ondernemingsrecht vindt u bij Swart Advocaten. Onze handelsnaam is van meerdere advocatenpraktijken die samenwerken om de beste service te verlenen aan de cliënten. Barry Swart heeft de grondslag van de onderneming gelegd en werken onder andere samen met andere ondernemingen. Beiden hebben zich gespecialiseerd in privaatrecht, maar Swart heeft daar ook nog een master in strafrecht bij. Samen kunnen ze u tot in detail alles uitleggen over ondernemingsrecht en u perfect adviseren. Daarnaast onderhouden ze ook contacten met advocaten buiten het ondernemingsrecht, zodat u ook geholpen kunt worden met andere vraagstukken.

Wij kunnen u helpen bij het kiezen van een oprichtingsvorm, bij de oprichting van een vennootschap en overeenkomsten, maar u ontvangt ook begeleiding bij splitsingen, fusies, bedrijfsbeëindigingen en nog veel meer. Wij zijn thuis in alles wat te maken heeft met het ondernemingsrecht. Lopen we ergens tegenaan waar wij niet in gespecialiseerd zijn, dan hebben wij vele samenwerkingen die wij voor u kunnen benaderen. Op die manier heeft u een netwerk van specialisten om u heen.

Neem contact op met onze advocaat ondernemingsrecht

Wilt u een nieuwe onderneming starten of bent u juist in een conflict terechtgekomen? Wij helpen u graag verder met een passende en adequate oplossing. Kunt u onze hulp goed gebruiken of heeft u vragen over onze werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder en geven met veel plezier kwalitatief advies aan u. Bel naar 036-7601948 of mail naar info@swartlaw.nl. Na het eerste kennismakingsgesprek zullen we beoordelen welke vervolgstappen nodig zijn en wat we voor u kunnen betekenen.